Centrul Gifted Education

vineri, 9 septembrie 2011

Dragostea un mister

Iubirea este, bineinteles, motivul de a fi. Dar iubirea este si stanca de care inimile si sperantele noastre se pot sparge. Sa descoperim impreuna 10 mistere ale iubirii. Oamenii sunt diferiti in general, cu totii speram sa realizam propriile dorinte si nevoi cu ajutorul celui drag noua. Iar principala cerinta este sa fim acceptati asa cum suntem.Asa ca ne confruntam cu un paradox: pe de o parta vrem independenta si izolare, iar pe de cealalta parte afectiune si unitate. Am putea salva multe vieti si nervi daca nu ar mai exista “iubirea perfecta” datorita careia au aparut atatea povesti de dragoste si melodrame.1. Puterea gandului
Dragostea incepe cu un gand. Suntem ceea ce gandim. Schimba-ti gandurile si iti vei schimba emotiile – este foarte simplu. Daca ai ganduri rele vei simti furie, dezamagire, gelozie; daca ai ganduri pozitive vei fi fericit(a), daca vei avea ganduri pline de iubire, vei simti iubire. Acestea din urma creeaza o viata plina de iubire si relatii pline de dragoste. Prin urmare, daca vrei iubire, creeaza-o!

2. Puterea respectului
Pentru a iubi ceva sau pe cineva, trebuie mai intai sa il respecti. Si, inainte de toate, trebuie sa te respecti pe tine insati iar daca nu iti place de tine si nu te respecti va fi foarte dificil sa simti aceste lucruri pentru altcineva. Trebuie sa invatam sa ne acceptam, sa ne apreciem, indiferent de ceea ce cred alti oameni despre noi. Fiecare are locul sau pe Pamant, fiecare este unic si nepretuit, indiferent de culoarea pielii, religie si viziuni ideologice.

3. Puterea donatiei
Daca vrei sa primesti iubire, ofer-o. Cu cat dai mai mult, cu atat vei primi mai mult. Iubirea este precum un boomergang care se intoarce de fiecare data. Poate ca nu o vei primi intotdeauna de la persoana careia i-ai oferit-o, dar ea se va intoare din alta parte. Stocul cu iubire este infinit – daca oferim nu pierdem nimic. Daca vrei sa ai parte de dragoste adevarata atunci nu astepta nimic in schimb; un dar nu este un dar daca nu este oferit fara a astepta ceva in schimb. Sa iubesti inseamna sa dai o parte din tine fara rezervatii sau fara plata. Inainte de a intra intr-o relatie nu te intreba ce vei primi, dar ce vei putea oferi tu.

4. Puterea prieteniei
Daca vrei sa gasesti iubirea adevarata mai intai trebuie sa gasesti un prieten adevarat. Un partener trebuie sa iti impartaseasca viziunile, valorile si telurile. Pentru a iubi pe cineva cu adevarat, trebuie sa il iubesti pentru cine este el si nu pentru felul in care arata. Prietenia este solul pe care se vor planta mai tarziu semintele dragostei.5. Puterea atingerii
Iubirea este cea mai puternica forta vindecatoare din intregul univers. Atingerea este o putere incredibila, sparge barieri si intareste relatiile. Schimba conditia fizica si emotionala si ii face pe oamenii mai receptivi la iubire. Atunci cand iti deschizi bratele, iti deschizi inima.

6. Puterea principiului “Ofera libertate”
Exista un proverb chinezesc care spune asa: “Daca iubesti pe cineva, lasa-l liber. Daca se intoarce atunci este al tau, daca nu, atunci nu a fost al tau niciodata”. Daca iubesti pe cineva, respecta-i nevoile si dorintele. Daca il iubesti trebuie sa ii oferi libertate. Libertatea de a lua decizii, de a trai asa cum doreste, nu precum doresti tu. Fiecare dintre noi are nevoie de spatiu chiar si intr-o relatie amoroasa. Trebuie sa ne simtim liberi in cadrul relatiei. De asemenea, trebuie sa inveti sa ierti si sa treci peste tristetile din trecut. Fiecare persoana greseste si daca vrei sa fii iertata atunci trebuie sa ierti la randul tau.

7. Puterea comunicarii
Atunci cand invatam sa comunicam deschis si onest viata noastra se schimba. Invata sa iti exprimi sentimentele. Esuarea in a comunica cu celalalt este o boala frecventa in relatii. Nu iti fie frica se spui “te iubesc” si spune celor din juru ca tii la ei si ii apreciezi si nu rata oportunitatea de a lauda pe cineva.

8. Puterea devotamentului
Daca nu esti devotat(a) unei persoane, inseamna ca nu o iubesti. Pentru a avea o relatie plina de iubire trebuie sa fii adusa in acea relatie. Devotamentul face diferenta intre relatiile fragile si cele puternie. Iubirea inseamna devotement, frica de angajament este frica, iar frica este cel mai mare obstacol al iubirii. Pentru a scapa de orice fel de frica (de esec, de pierdere) fii pregatit(a) sa fii devotat(a) oricarui lucru drag tie. Fiecare relatie are lucruri rele si bune.

9. Puterea pasiunii
Pentru relatii cu adevarat romantice este nevoie de pasiune. Pasiunea pura sexuala este scruta si nu poate fi baza unei relatii pe termen lung. Dar Pasiunea nu se limiteaza la sex. Este un interes si un entuziasm adanc, daca pierzi scanteia relatia va muri incet. Pasiunea fizica este scurta insa cea puternica vine din ganduri si sentimente. Spontaneitatea si surprizele vor aprinde pasiunea; daca o pierdem vom pierde si sentimentul de iubire.

10. Puterea increderii
Increderea este vitala pentru o relatie intre doi oameni. Nu aveti incredere doar unul in altul ci si in relatia insine. Fara incredere, unul va deveni suspicios iar celalalt se va simti ca intr-o capcana.

FLORI PT TINE - qleac n

E soare arzator, iar eu stau pe banca albastra
Castanul cel batran imi aduce aminte de iubirea noastra
Frunzele cad ca o ploaie de stele
Gandurile mi se pierd privind la ele.

Tin palma dreapta intinsa, astept ceva
Da...astept palma ta in palma mea
Degeaba eu voi astepta aceasta clipa
Pe aripile timpului pierduta.

Ma doare palma de cand astept
M-am saturat sa tot regret
Mi s-a spulberat orice speranta
Viata parca imi atarna de un fir de ata.

Sperante nu mai am, dar totusi te astept
Dorul ma arde-atat de tare-n piept
Sa îti vad ochii tai caprui
Sa simt sarutu-acela amarui.

Aici pe banca-albastra
Ma lupt cu amintirea noastra
Ma rog sa vii sa stam iar impreuna
Sa stam tacuti tinandu-ne de mana.

~IUBIREA~ - f



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu